Αυτός ο οδηγός απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης που αναζητούν εργασία, και προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και άλλους πόρους που θα συμβάλλουν στο ξεκίνημα μίας καριέρας, ξεκινώντας από τη σύνταξη ενός ελκυστικού και αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος (CV) που μπορεί να οδηγήσει σε συνέντευξη για δουλειά. Σε αυτή την ενότητα θα μάθετε περισσότερα για ορισμένους κανόνες γραφής και δομής βιογραφικού σημειώματος με κατάλληλα παραδείγματα. Θα μάθετε επίσης πότε να χρησιμοποιείτε διαφορετικά είδη βιογραφικού σημειώματος ανάλογα με τον σκοπό σας και πώς να το αναπτύσσετε.

Αυτή η ενότητα είναι αφιερωμένη στις συνοδευτικές επιστολές, οι οποίες είναι ένα χρήσιμο μέσο για να συστηθείτε και να παράσχετε πρόσθετες πληροφορίες. Αρχικά, θα βρείτε ορισμένες γενικές συμβουλές που σας συνιστούμε να λαμβάνετε υπόψη κατά τη σύνταξη μιας συνοδευτικής επιστολής, και στη συνέχεια σκέψεις σχετικά με τη διάταξη, τη δομή και τον τρόπο παρουσίασης του περιεχομένου. Τέλος, θα έχετε μια εικόνα των διαφόρων τύπων συνοδευτικών επιστολών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες περιπτώσεις και δύο παραδείγματα αυτών.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να ντυθείτε, πώς να μιλήσετε, τη γλώσσα του σώματος κ.ο.κ., για μια επιτυχημένη συνέντευξη.

Θα βρείτε επίσης μια σελίδα αφιερωμένη στο "πότε/αν πρέπει να αποκαλύψετε ότι είστε ΑμΠΟ.

Εδώ θα βρείτε μια περίληψη των εθνικών νομοθεσιών που υποστηρίζουν τα ΑμΠΟ στην Ευρώπη. Παρακαλούμε ανατρέξτε στα μαθήματα στη γλώσσα σας για να ενημερωθείτε για την εθνική νομοθεσία στη χώρα σας (εφόσον υπάρχει).

Αυτή η ενότητα είναι αφιερωμένη στα διαδικτυακά εργαλεία και πηγές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πώς να σερφάρετε στο Διαδίκτυο για να βρείτε διαθέσιμες θέσεις εργασίας εργασίας, πώς να χρησιμοποιείτε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρείτε ευκαιρίες εργασίας και να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού, και τέλος θα βρείτε ένα σύντομο σεμινάριο για τη χρήση της εφαρμογής (web-app) που αναπτύξαμε εμείς οι ίδιοι, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει στη αναζήτηση των αγγελιών θέσεων εργασίας και στην υποβολή των αιτήσεών σας.
Αυτή η ενότητα έχει σαν στόχο να σας βάλει να αξιολογήσετε τους εαυτούς μας με βάση όσα μάθατε στις άλλες ενότητες αυτής της πλατφόρμας. Με αυτόν τον τρόπο θα κατανοήσετε ποιες γνώσεις έχετε αποκτήσει από το περιεχόμενο του μαθήματος.

Δεν χρειάζεται να μελετήσετε όλα τα περιεχόμενα της πλατφόρμας για να ολοκληρώσετε την αυτοαξιολόγηση, γιατί ίσως γνωρίζετε από προηγούμενη εμπειρίας σας κάποια από αυτά. Παρόλα αυτά συνιστάται ιδιαίτερα μια γρήγορη επανάληψη ακόμη και όταν γνωρίζετε τα θέματα.

Μόλις περάσετε την αξιολόγηση, θα μπορείτε να κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Συμμετοχής σας.

Καλή τύχη!